Universeel Basisinkomen

Basisinkomen is een periodiek uitgekeerd en vrij besteedbaar bedrag voor iedere burger, dat voldoende is om volwaardig van te leven, zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat en ongeacht het inkomen, vermogen of de samenstelling van het huishouden.

Rijk

Elkaar helpen kan weer normaal worden. Er zal steeds minder geld aan de zorg behoeven te worden uitgegeven. Die enorme besparing komt weer ten goed aan het basisinkomen. Zelfrespect en vertrouwen zullen weer terugkomen.

ELKAAR HELPEN

Elkaar helpen wordt weer normaal.

IEDEREEN EEN OPLEIDING

Studenten worden door middel van een basisinkomen gerustgesteld en aangespoord om hun studie af te ronden.

WERKLOOSHEID NEEMT AF

Mensen gaan juist meer werken en blijken veel meer bereid dingen naast het basisinkomen te doen.

Onvoorwaardelijk

Onvoorwaardelijk elkaar helpen is fijn. Veel fijner dan iets te moeten.

GEZONDER

Er zal minder stress voorkomen en men zal meer tijd hebben voor allerlei zaken.

Onvoorwaardelijk elkaar helpen is fijn. Veel fijner dan iets te moeten.

Wat is er leuker dan een ouder iemand te helpen met boodschappen doen of de tuin winterklaar te maken? Je krijgt er zo veel voor terug! Voldoening en gelukkige gevoelens zullen je ten deel vallen.

Onafhankelijk

Onze Missie

Voor iedereen een basisinkomen creƫren zodat iedere burger volwaardig en zelfstandig kan leven, zonder daar een tegenprestatie tegenover te stellen en ongeacht het inkomen, vermogen of de samenstelling van het huishouden.

Onze Visie

Elkaar helpen en dingen doen, gewoon omdat het leuk is om te doen. Liefhebberijen groeien uit tot technologisch hoogstaande uitvindingen en producten.

Stem Mee

Voor Een Basisinkomen

Doe Mee

Ten goede van de economie

De consumptie neemt toe, mensen zullen meer kunnen kopen, waardoor zowel meer BTW terugvloeit naar de staatskas als loonbelasting van de werknemers, meer vennootschapsbelasting van de bedrijven die hun omzet zien toenemen, enzovoort. Dit geeft een enorme impuls.

Lees. Denk. Doe.

Wat is de Werkelijkheid?