ron ontwerp tekstbureau
ron ontwerp tekstbureau
ron ontwerp tekstbureau
ron ontwerp tekstbureau
ron ontwerp tekstbureau
mensen1
ron ontwerp tekstbureau
previous arrow
next arrow

Teksten op maat, teksten kant-en-klaar, teksten voor jou geschreven, het kan allemaal. Maar wat zijn de kosten eigenlijk bij een tekstbureau? Bol.com en vele andere webshops staan vol met productomschrijvingen die zelf weer vol staan met tref- en zoekwoorden.  Helemaal seo!

Vroeger en nu

Op de markt worden producten vaak schreeuwend aangeprezen en wordt het winkelend publiek opera-achtig toegezongen door de marktkoopmannen. Dat was vroeger al zo, maar nog steeds kun je dat ervaren als je op één van de Nederlandse markten zoals bijvoorbeeld de Albert Cuypmarkt in Amsterdam loopt. Een speciaal gevoel krijg je daar toch wel. Een bepaalde saamhorigheid, een soort van gezelligheid en het fijne gevoel dat je erbij hoort. Buurtbewoners, dagjesmensen, toeristen, studenten en zzp’ers lopen er in het wild rond.

De markt van nu is internet

Het lijkt er soms wel eens op dat het internet de plaats inneemt van de plaatselijke markt. Hoe het ook zij, ook op het internet zijn krachtige teksten nodig. Duidelijke teksten, teksten waar het om gaat. Met de juiste zoekwoorden erin, dat spreekt voor zich. Het moeten teksten zijn die, net als de schreeuw van de marktkoopman, de mensen tot aankoop overhaalt. Er moet passie, gevoel, emotie in zitten. Kille en koude teksten werken afstotend en zullen bepaald geen ontspannen kooppubliek tot resultaat hebben.

Makkelijk

Het internet groeit, logisch, want het aantal mensen op de wereld blijft ook wel even doorgroeien en nog niet eens iedereen heeft toegang tot het internet. Laat staan dat iedereen voldoende geld heeft om inkopen te doen via het internet. In Nederland kan zo goed als iedereen met PIN betalen maar op de markt is dat heel soms nog wel een probleempje. Dus dan maar die laarsjes op het internet bestellen en afrekenen mat iDeal. Lekker makkelijk.

Conclusie

Het echte geld gaat verdwijnen en virtueel geld komt daar voor in de plaats. Maar ook van dat virtuele geld moeten we de huur of de hypotheek kunnen betalen en af en toe eens een afgeprijsde joggingbroek op de markt kunnen kopen. Dus ook de tekstschrijver, hoe leuk hij het schrijven ook vindt, moet betaald worden. Per uur of per woord, dat maakt echt niet uit.